E achter B bij Rijschool Vincent Fijan

Wil je de mogelijkheid hebben om met een aanhanger de weg op te mogen dan kan het zijn dat een E rijbewijs nodig is.
  • Is de aanhangwagen inclusief het laadvermogen zwaarder dan 750 kilogram?
  • Is het ledig gewicht plus het laadvermogen van de aanhangwagen zwaarder dan het trekkend voertuig?
  • Komt de totale massa van de combinatie niet boven de 3500 kilogram uit?
Geef je op deze drie vragen het antwoord NEE dan is er niks aan de hand. Geef je op één van deze vragen het antwoord JA dan is een E rijbewijs nodig.

De rijopleiding voor het E rijbewijs bestaat uit het kunnen laten zien van bijzondere manoeuvres. Hierdoor laat je zien dat je de combinatie onder controle hebt en dat je op een verantwoorde manier deel kan nemen aan het verkeer. Tijdens de rijopleiding wordt alles goed uitgelegd omtrent het besturen van de auto met de aanhangwagen erachter.

Net als met de personenauto hebben wij voor het E rijbewijs meerdere mogelijkheden van opleidingen. Zo kan je bij ons in één dag het E rijbewijs behalen doormiddel van een dagopleiding. Dit houdt in dat je 's ochtends samen met de instructeur op pad gaat. De instructeur legt alles haarfijn uit om vervolgens 's middags examen te kunnen doen. Op deze manier ben je in één dan klaar met het behalen van het E rijbewijs.

Wij rijden met een Mercedes Vito en een twee as middenasaanhangwagen. De Mercedes Vito is een diesel aangedreven motor en erg wendbaar voor de aanhangwagen. De combinatie komt samen op zo’n tien meter uit.

Heb je verder nog vragen of wil je een afspraak maken, bel dan gerust.