Hoe kies je de beste rijschool voor jou

Het kiezen van de juiste rijschool is een belangrijke stap op weg naar het behalen van je rijbewijs. Met zo ongeveer 9.000 rijscholen in Nederland, kan het een uitdaging zijn om de rijschool te vinden die het best bij jou past. Gelukkig is er een eenvoudige methode om de ideale rijschool in jouw omgeving te vinden.

Contact
Rijschool Vincent Fijan

Gebruik de CBR Rijschoolzoeker

De CBR Rijschoolzoeker is een uitstekend startpunt. CBR staat voor Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, de organisatie verantwoordelijk voor rijexamens in Nederland. Door naar hun website te gaan en je plaats en het voertuigtype te selecteren, kun je beginnen met het filteren op slagingspercentages en het aantal examens. Een slagingspercentage boven het landelijke gemiddelde van ongeveer 50% is een goede indicator van kwaliteit. Het aantal examens geeft aan hoeveel ervaring de rijschool heeft met het opleiden van studenten.

Kwaliteit bepalen

Niet alle rijscholen zijn gelijk. Een rijschool met een slagingspercentage van 100% kan indrukwekkend lijken, maar als dit gebaseerd is op slechts één examen, zegt het weinig over de consistente kwaliteit. Een rijschool met een slagingspercentage van 80% over 100 examens heeft bewezen dat ze consistent goede resultaten leveren. Kijk daarom niet alleen naar percentages, maar ook naar de hoeveelheid examens die zijn afgenomen.

Heb je faalangst of speciale behoeften?

Als je kampt met faalangst of speciale behoeften hebt, is het belangrijk om een rijschool te kiezen die hier ervaring mee heeft en hier op een passende manier ondersteuning in kan bieden. Het is erg fijn als je iemand die de tijd neemt om je op je gemak te stellen en je stap voor stap vertrouwd maakt met het autorijden. Rijschool Vincent Fijan is onder andere ook gespecialiseerd in rijles bij faalangst.

Let op de kleine lettertjes

Veel nieuwe leerlingen struikelen over de kleine lettertjes. Let op zaken als de lengte van rijlessen, verborgen kosten en de inhoud van lespakketten. Sommige rijscholen adverteren met lage prijzen voor rijlessen die veel korter zijn dan standaard, waardoor je uiteindelijk meer betaalt. Vraag ook of examens inbegrepen zijn in lespakketten en of er extra kosten worden gerekend voor bijvoorbeeld administratie.

Is jouw instructeur in het bezit van een WRM-pas

Elke rijinstructeur in Nederland moet in het bezit zijn van een geldige WRM-pas. WRM staat voor Wet Rijonderricht Motorrijtuigen en een WRM-pas is het bewijs dat een instructeur voldoet aan de eisen op het gebied van vakbekwaamheid.

Gebruik recensies en aanbevelingen

Naast het gebruik van officiële tools zoals de CBR Rijschoolzoeker, is het ook verstandig om recensies te lezen en naar aanbevelingen van vrienden en familie te vragen. Ervaringen van anderen kunnen je waardevolle inzichten bieden over de kwaliteit van de lessen, de benadering van de instructeurs en de algemene tevredenheid over de rijschool. Recensies zijn vaak te vinden op de website van de rijschool zelf, maar kijk ook op onafhankelijke beoordelingssites en sociale media. Aanbevelingen van mensen die je kent en vertrouwt, kunnen je helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze.

Heb je nog meer vragen?

Kom je er nog niet helemaal uit? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je op weg!

Rijlessen in Capelle aan den IJssel

Bij Rijschool Vincent Fijan in Capelle aan den IJssel helpen we je graag op weg naar je rijbewijs. Of je nu begint met autorijden, met motor- of bromfietsrijlessen, bij ons vind je wat je nodig hebt. Je kunt lessen volgen wanneer het jou uitkomt, makkelijker kan het niet.

We snappen dat iedereen op zijn eigen manier leert. Daarom hebben we speciale aandacht voor leerlingen met faalangst of autisme en staan we klaar om je door je theorie heen te helpen. Bij Rijschool Vincent Fijan doen we er alles aan om je zelfverzekerd en comfortabel op de weg te krijgen.

Klaar om te starten? Vul vrijblijvend ons formulier in!


"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Waarom kiezen voor
Autorijschool Vincent Fijan?

  • Persoonlijke aanpak en aandacht voor jouw behoeften
  • Ondersteunende en positieve leeromgeving
  • Stapsgewijze begeleiding op jouw tempo
  • Rijles wanneer het jou uitkomt
  • Streven naar het opbouwen van vertrouwen en zelfverzekerdheid

Recensies

28 reviews

google recensies

Wil je vrijblijvend meer informatie ontvangen?

Rijschool Vincent Fijan heeft een aantoonbaar hoog slagingspercentage. Dankzij dit slagingspercentage is succes gegarandeerd.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan