De voordelen van motorrijden

Motorrijden geeft je een gevoel van vrijheid dat met niets anders te vergelijken is. De open weg ligt voor je en je hebt de controle over elke bocht en elke kilometer. Het gevoel van de wind in je haren en de sensatie van snelheid zijn haast onbeschrijfelijk. Hier vind je enkele redenen waarom het halen van je motorrijbewijs voor jou interessant kan zijn.

Neem contact op
Motorrijles bij Vincent Fijan Capelle aan den IJssel

De wendbaarheid van een motor

Motoren zijn compact en wendbaar, waardoor ze perfect zijn voor in de stad. Je kunt gemakkelijk door het verkeer manoeuvreren en het parkeren is vaak ook een stuk makkelijker. Dit maakt motorrijden niet alleen leuk, maar ook een efficiƫnte manier om van punt A naar punt B te komen.

Lagere kosten

Motoren zijn doorgaans zuiniger dan auto’s en vergen minder onderhoud. De brandstofkosten zijn vaak aanzienlijk lager, wat betekent dat je op de lange termijn financieel kunt besparen.

Hoeveel benzine verbruikt een motor?

Afhankelijk van het model en type, rijden de meeste motoren tussen de 15 en 20 kilometer op 1 liter benzine. Er zijn zelfs zuinige modellen die tot 50 kilometer per liter kunnen halen.

Gezondheidsvoordelen

Motorrijden is goed voor je geest, maar ook voor je lichaam. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat het ons stresshormoon, cortisol, verminderd. Bekijk ook deze blog met de 7 gezondheidsvoordelen van motorrijden.

Vriendschap & Avontuur

Banden scheppen die niet snel verslijten? Het behalen van je motorrijbewijs opent de deur naar nieuwe vriendschappen en gedeelde avonturen. Zo zijn er motorclubs en je kunt natuurlijk met vrienden de weg op. Motorrijden stelt je in staat om nieuwe plaatsen te ontdekken en avonturen te beleven die je anders misschien niet zou ervaren.

Adrenalinekick van motorrijden

Motorrijden biedt een echte adrenalinekick. De snelheid, het geluid van de motor en de sensatie van het optrekken geven je een onvergetelijke ervaring.

Tijdsbesparing

Motoren kunnen je aanzienlijk tijd besparen, vooral in druk stadsverkeer. Dit betekent meer vrije tijd voor de dingen waar je echt van houdt.

Je motorrijbewijs halen bij Rijschool Vincent Fijan in Capelle aan den IJssel?

Genieten van de bochtige dijkwegen of lekker de files omzeilen? Met je motorrijbewijs op zak kun je hier op je motor van gaan genieten. Bij Rijschool Vincent Fijan leren we jou tijdens de leerzame en gezellige motorrijlessen alle ins- en outs zodat je veilig kunt genieten van jouw tweewieler.

Veelgestelde vragen over motorrijles

Overweeg je om motorrijles te nemen? We hebben een uitgebreide gids met antwoorden op veelgestelde vragen over motorrijles.

Wil je meer weten dan kan dat via dit formulier


"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

Waarom kiezen voor Autorijschool Vincent Fijan?

  • Ervaren instructeurs met een persoonlijke aanpak
  • Rijles wanneer het jou uitkomt!
  • Hoog slagingspercentage voor gegarandeerd succes
  • Speciale begeleiding bij faalangst en autisme
  • Ondersteuning bij het behalen van je theorie-examen

Recensies

28 reviews

google recensies

Wil je vrijblijvend meer informatie ontvangen?

Rijschool Vincent Fijan heeft een aantoonbaar hoog slagingspercentage. Dankzij dit slagingspercentage is succes gegarandeerd.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan